Οι πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ για το 2009

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών διαβάζουμε ότι οι πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ για το έτος 2009 είναι οι:


ΟΣΕ Α.Ε.
ΕΔΙΣΥ Α.Ε.
ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε
ΗΣΑΠ Α.Ε.
ΗΛΠΑΠ Α.Ε.
ΕΘΕΛ Α.Ε.
ΕΑΣ Α.Ε.
ΕΑΒ Α.Ε.
ΕΤΑ Α.Ε
ΤΕΟ Α.Ε.
ΟΔΙΕ Α.Ε.

Οι πρώτες έξι ΔΕΚΟ ανήκουν στον τομέα των μεταφορών. Εν γένει, ό,τι είναι δημόσιο και αφορά σε μεταφορές είναι προβληματικό. 


Στη συνέχεια της έκθεσης του Υπουργείου μαθαίνουμε ότι ο μέσος μισθός στις ΔΕΚΟ ανέρχεται σε 40,772 €.  Η ΔΕΚΟ με τον μεγαλύτερο μέσο όρο είναι ο ΗΣΑΠ με 56,554€ ανά εργαζόμενο. 

 Μ' άλλα λόγια, οι εργαζόμενοι στις παραπάνω ΔΕΚΟ αμείβονται με 3,5 φορές περισσότερα χρήματα και στον ΗΣΑΠ με 5 φορές απ' ό,τι στον ιδιωτικό τομέα! 

Όσο για τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε σχέση με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, να μην μιλήσουμε καλύτερα. Ο ΗΣΑΠ ταλαιπωρεί για μήνες το επιβατικό κοινό κλείνοντας τμήματα του δικτύου του για εργασίες ανακαίνισης που μια σοβαρή εταιρεία θα είχε ολοκληρώσει προ πολλού. Συνάμα, όλοι όσοι έχετε χρησιμοποιήσει τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, θα έχετε παρατηρήσει ότι σε κάθε συρμό, πλην του οδηγού, υπάρχει και ένας χαραμοφάης για να ανοιγοκλείνει τις πόρτες που αμείβεται και αυτός με τον παραπάνω μέσο μισθό! (Αντίθετα, με το μετρό, όπου το έργο αυτό εκτελεί ο οδηγός.)

Όλα τούτα τα γράφω, γιατί νοιώθω να αδικούμαι, όταν τεμπέληδες και κηφήνες, όπως αυτοί του ΟΣΕ, διαδηλώνουν και διαμαρτύρονται για να μην πωληθεί ο ΟΣΕ. Προσωπική μου άποψη: να πωληθεί και να εξυγιανθεί. Να απολυθεί το πλεονάζον προσωπικό, ενώ το μισθολόγιο των εναπομείναντων να εξισωθεί με αυτό του ιδιωτικού τομέαΈως πότε ο μισθωτός του ιδιωτικού τομέα και ο συνταξιούχος θα πληρώνουν τον άχρηστο δημόσιο τομέα; Επιτέλους, ας αποδοθεί κοινωνική δικαιοσύνη. Διαφορετικά, το αδηφάγο τέρας του Δημοσίου θα μας οδηγήσει όλους στην καταστροφή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγίδα στα συμβόλαια ενοικίασης κατοικιών

ΟΧΙ άλλα λατινικά ερωτηματικά "?" στην ελληνική!