Δημοτικές Εκλογές 2010: Άλλη μία κοροϊδία!

Εν όψει των δημοτικών εκλογών που θα λάβουν χώρα την επόμενη Κυριακή, αναρωτιέμαι πόσο απύθμενη είναι η βλακεία του σύγχρονου Έλληνα δημάρχου και πολιτικού. Τι εννοώ; Μα, φυσικά, το αυτονόητο.

Αδιαφορώντας για την οικονομική μας κατάσταση (που βαδίζει από το κακό στο χειρότερο), οι νυν δήμαρχοι επιμένουν στην πάγια λαϊκίστικη τακτική του εντυπωσιασμού. Εδώ στην Καλλιθέα, θυμήθηκαν στο τέλος της θητείας τους να πλακοστρώσουν πεζοδρόμια, ενώ στη Ν.Σμύρνη ασφαλτοστρώσουν δρόμους. 

Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανόητους, μας νομίζουν για ανόητους. Θαρρείς και δεν ζούμε εδώ τόσα χρόνια, δεν αντιλαμβανόμαστε την ανικανότητά τους, δεν έχουμε βιώσει  την ανυπαρξία τους. Με ποταπά τεχνάσματα προσπαθούν να μας ξεγελάσουν. 


Όσο για τους νέους υποψηφίους που τάζουν λαγούς με πετραχήλια· όσο για τα παιδαρέλια των 30 ετών που θέλουν να λύσουν το πρόβλημα της ζωής τους και θέτουν υποψηφιότητα (στέλνοντας ακόμη και τις μάνες τους στο δρόμο, για να τους διαφημίσουν - το συνάντησα στον χώρο εργασίας μου)· όσο για τα μεγάλα πολιτικά κόμματα που εσκεμμένα σιωπούν μπροστά στα σκάνδαλα που έχουν μπλεχτεί, αλλά μάς προτείνουν τους δικούς τους υποψηφίους και κονταροχτυπιούνται σε δημόσιες συζητήσεις και διαξιφισμούς, ένα έχω να καταθέσω: ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗ. 

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι και θα παραμείνει άχρηστη και αχρείαστη. Για σκεφτείτε το! 

  • Οι υπηρεσίες δημοτολογίου μπορούν να παρέχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών. 
  • Η δημοτική αστυνομία είναι πενιχρό υποκατάστατο της τροχαίας. 
  • Οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου μπορούν να προσφέρονται κάλλιστα από το ΥΠΕΧΩΔΕ.  
Άρα, τι τους θέλουμε τους δημοτικούς υπαλλήλους; Γιατί πληρώνουμε δημοτικά τέλη;  

Α, και το άλλο πού το πας; Έχει γεμίσει ο τόπος με αφίσες και φυλλάδια που απεικονίζουν τις αφεντομουτσουνάρες των υποψηφίων με λαχταριστά μηνύματα  που βαυκαλίζουν κάθε ταλαίπωρο νου.  Οι οπαδοί της (δήθεν) περιβαλλοντικής ανάπλασης των δήμων ρυπαίνουν (και ηχορυπαίνουν) ασύστολα. Για χάρη μιας ωραίας καρεκλίτσας. 

Σχόλια

Ο χρήστης stratis_vip είπε…
Η κριτική ικανότητα του Έλληνα πρέπει να γιορτάζεται κάθε χρόνο (ας ορίσουμε μια μέρα αυθαίρετα) ως μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς που χάσαμε.
Οι πολιτικοί μας, νιώθουν την ανάγκη να μας υπενθυμίσουν ότι υπάρχει δήμος, κανά μήνα πριν τις εκλογές, οπότε και τότε «απελευθερώνονται» τα κονδύλια, και ενσκήπτει επί του δήμου «οργασμός» ανασκαφών, επισκευών και όλων των υπολοίπων ευνοϊκών για το φιλοθεάμον κοινό ρυθμίσεων, ώστε τα «ζωντανά με τη μικρή μνήμη» να πάνε να ψηφίσουν έχοντας νωπή την εντύπωση από το μεγαλειώδες έργο του δήμου (του τελευταίου μήνα).
Στον δικό μου μάλιστα δήμο, ορισμένα έργα, φυλαγμένα σαν κερασάκια τούρτας, τα φύλαξαν για τη δεύτερη επαναληπτική εβδομάδα!

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, την ημέρα εορτής της κριτικής ικανότητας του Έλληνα, λέω να τη γιορτάζουμε κάθε 29 Φεβ. Για να μη το παρακάνουμε κιόλας...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγίδα στα συμβόλαια ενοικίασης κατοικιών

ΟΧΙ άλλα λατινικά ερωτηματικά "?" στην ελληνική!