Όχι άλλα ακίνητα απ' τον ιδρώτα μας, Δήμαρχε!

Σε προεκλογικό φυλλάδιο που εκδόθηκε - με τίνος έξοδα δεν ξέρω (οι κακές γλώσσες λένε ότι χρηματοδοτήθηκε από τον δήμο) - λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, ο τέως και νυν δήμαρχος Ν.Σμύρνης θέτει τις προτεραιότητές του για την πόλη. Διαβάστε το τονισμένο σε κόκκινο φόντο κείμενο.
Μα, κύριε δήμαρχε, εσείς που διατυμπανίζατε ότι ο δήμος σας ανήκει στους λίγους δήμους χωρίς ελλείμματα, με τις καταθέσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ στην Eurobank, ενισχύετε την αγανάκτησή μας με το παραπάνω κείμενο; Ο δήμος με δικά μας χρήματα (μέσω των  λογαριασμών της ΔΕΗ) «αγόρασε κινηματογράφους και ακίνητα, [...] δέσμευσε οικόπεδα της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και "αγνώστων" ιδιοκτητών». 

Ο δήμος (και όχι οι δημότες) απέκτησε περιουσία με τον ιδρώτα μας και δεν μας προσφέρει παρά: 
  • πενιχρές υπηρεσίες καθαριότητας, 
  • ακριβούς (αντί για δωρεάν) δημοτικούς χώρους στάθμευσης, 
  • περιττή και άχρηστη δημοτική αστυνομία (υπάρχει η τροχαία, για να «κόβει» κλήσεις για παράνομη στάθμευση, κύριε Δήμαρχε)
  • φτωχά σε υπηρεσίες και ιατρούς δημοτικά ιατρεία,
  • υπεράριθμους στο σύνολο και αργόσχολους δημοτικούς υπαλλήλους
και εν γένει, ελάχιστη ουσία και άπειρο θεαθήναι που δεν βοηθά καθόλου στη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου αυτή την δύσκολη περίοδο. 

Παρ' όλα αυτά, εξακολουθείτε να μας φορολογείτε με δημοτικά τέλη και να επιβαρύνετε τη ζωή μας, «για να αποκτήσετε εφεδρείες γης»! Όταν εμείς θα πεθαίνουμε της πείνας, όταν θα περιφερόμαστε άστεγοι, όταν θα χρεωκοπούμε σαν άτομα και σαν χώρα, εσείς θα απομείνετε με τις «εφεδρείες γης», για να μας θάψετε σ' αυτές. 

Μήπως σκεφθήκατε να καταργήσετε τους δημοτικούς φόρους (ή να τους μειώσετε τουλάχιστον) και να αυξήσετε τα έσοδα ελαττώνοντας τα περιττά έξοδα του δήμου σας; Μάλλον, όχι. 

Αντ' αυτού κρύβεστε στο καβούκι σας, αυτό που σας τοποθέτησαν οι ωφελιμιστές και οι ανεγκέφαλοι που δώρισαν την ψήφο τους αντί να απέχουν (όπως κάθε σώφρων πολίτης αυτής της χώρας αναγνωρίζοντας την σαπίλα της πολιτικής - ένα σύγχρονο Επικουρικό «Λάθε βιώσας»).

Όλα για το χρήμα, λοιπόν. Και ο πολίτης στα λόγια μόνον και στο περιθώριο. Τυχαία τα οικονομικά σκάνδαλα της προηγούμενης διοίκησης με την ομάδα του Πανιωνίου; Τυχαία; Δεν νομίζω!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγίδα στα συμβόλαια ενοικίασης κατοικιών

ΟΧΙ άλλα λατινικά ερωτηματικά "?" στην ελληνική!