Ο παράδεισος είναι θερμότερος από την κόλαση!

Στο απλό ερώτημα, πού έχει περισσότερη ζέστη, στον παράδεισο ή στην κόλαση, η απάντηση είναι στον παράδεισο! Προκαλεί έκπληξη, αλλά μπορεί να αποδειχθεί με λίγα μαθηματικά. Δεν πρόκειται για κόλπο. Αν αποδεχτούμε τις χαζομάρες της Βίβλου ως αληθινές, τότε το παραπάνω συμπέρασμα έρχεται μόνο του. Να, λοιπόν, πώς έχουν τα πράγματα:


Στο Ησαϊα (λ', 26) διαβάζουμε ότι: «Το δε φως της σελήνης θέλει είσθαι ως το φως του ηλίου, και το φως του ηλίου θέλει είσθαι επταπλάσιον, ως το φως επτά ημερών» που αναφέρεται στον Παράδεισο (Σιών) που ο λαός του κυρίου πρόκειται να κατοικήσει. Αυτό σημαίνει ότι ο παράδεισος λαμβάνει τόσο φως από τη σελήνη, όσο η γη από τον ήλιο συν επί πλέον 49 φορές αυτό που λαμβάνει η γη από τον ήλιο.

Συνολικά, ο παράδεισος λαμβάνει τόσο φως, όσο 50 φορές αυτό που λαμβάνει η Γη από τον Ήλιο, δηλαδή  

Φπαραδείσου = 50 Φγης

όπου Φ είναι το ποσόν της ακτινοβολίας ανά μονάδα επιφάνειας και χρόνου (που αλλιώς ονομάζεται και ροή ακτινοβολίας).

Ας χρησιμοποιήσουμε ως δεδομένο ότι η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της γης είναι 27 °C = 300 °K (Kelvin). Σύμφωνα με τον νόμο των Stefan-Boltman, η ακτινοβολία που λαμβάνει (και εν συνεχεία εκπέμπει) ένα (μέλαν) σώμα είναι ανάλογη της θερμοκρασίας του σώματος υψωμένη στην τετάρτη δύναμη, δηλαδή:
όπου Φ είναι η ροή ακτινοβολίας του (μέλανος) σώματος, Τ είναι η θερμοκρασία του και σ η σταθερά των Stefan -Boltzmann.

Εφαρμόζοντας, λοιπόν τον νόμο των Stefan -Boltzmann στην ισότητα  Φπαραδείσου = 50 Φγης έχουμε ότι:



όπου Τπαρ είναι η θερμοκρασία στον παράδεισο. Έτσι, επιλύοντας την παραπάνω εξίσωση, βρίσκουμε ότι η θερμοκρασία στον παράδεισο είναι 798 °Κ = 525 °C.

Τι γίνεται, τώρα στην κόλαση; Σύμφωνα με την Αποκάλυψη (κα, 8), στην κόλαση υπάρχει μία λίμνη από λιωμένο θειάφι. Καθώς το σημείο βρασμού του θείου είναι 444.7 °C, η θερμοκρασία στην κόλαση πρέπει να είναι κατά κάτι μικρότερη από το σημείο βρασμού. Αν ήταν μεγαλύτερη, το θειάφι θα εξατμίζονταν και η λίμνη δεν θα υφίστατο. Αν ήταν κατά πολύ μικρότερη, το θειάφι θα βρίσκονταν σε στερεά μορφή, οπότε και πάλι δεν θα υφίστατο λίμνη.

Άρα, αν οι Γραφές, καλοί μου χριστιανοί, λένε την αλήθεια, τότε ο παράδεισος είναι θερμότερος απ' ό,τι η κόλαση. Μήπως να πάμε όλοι στην κόλαση για περισσότερη δροσιά;!


[Το παραπάνω προήλθε από το βιβλίο: Introduction to Classical and Modern Optics, J.R.Meyer-Arendt, Prentice-Hall International Editions, σελ.361. Ο συγγραφέας δίνει επίσης και την εξής αναφορά: Appl. Opt. 11 (1972), 8, A14.]

Σχόλια

Ο χρήστης The Schrodinger's Dragon είπε…
Από τα πιο έξυπνα post ever! Μπράβο Νάσο...
Ο χρήστης Διαγόρας ο Μήλιος είπε…
Έξοχο, έξοχο! Το μόνο που θα άλλαζα είναι ότι θα εξηγούσα λίγο περισσότερο την εξίσωση Stefan-Boltmann και θα παρέθετα κι έναν σύνδεσμο προς κάποια έγκυρη εγκυκλοπαιδική πηγή που να λέει περισσότερα γι αυτήν, με τεχνικούς (εν ανάγκει) όρους.
Ο χρήστης Βρομιστεράκι είπε…
ΚαΤαΠληΚτιΚό!!!
Ο χρήστης Kranidiotis Nassos είπε…
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.
Διαγόρα, έκανα κάποιες προσθήκες δίνοντας παραπομπή στην Βικιπαιδεία για τον νόμο των Stefan-Boltzmann, τον οποίον και εξήγησα εγώ λίγο παραπάνω.